Mobilbloggar i Skellefteå - mysiga julbilder

Hej där!
Vi befinner oss fortfarande i Skellefteå hos mina föräldrar, där vi hunnit med massor av roliga saker men också tråkiga. Att vi blivit sjuka. Både jag och Pelle... 
I måndags var vi hos min farmor och farfar på middag, och redan då kände P av någoting i kroppen som inte riktigt stämde. Tyvärr har alla vi träffat här, mer eller mindre, varit förkylda till och från, och nu känner jag att de bacillerna har nått mitt immunförsvar (som är lika med noll..) också. 
Idag är tanken att vi ska åka upp till Stensträsk för att hälsa på gammelmorfars och sedan köra över Piteå upp till Luleå, allt för att hinna hem innan nyårsafton. Beroende på hur vi riktigt mår så får vi se hur vi gör. 

Jag tänkte visa lite bilder ur mobilkamerans synvinkel dagarna innan jul och under julhelgen, så får ni se hur jag har haft det. 

 
Den tredje advent var det mörkt ute och snön hade lagt sig på marken. Det var under den tiden som vi tände mest ljus i läggan, en riktig mysfaktor! <3 

 
Vi firade "jullovet" med att köpa två stora (!!) saffransbullar bakade på surdegsbröd från Brödbutiken i stan.
 

Och så var det dagen för julafton, och jag hade inte köpt Pelles julklappar!
Jag begav mig cirka kvart i tio hemmifrån och hängde på låset helt ensam till en av galleriorna. Ja, jag var helt ensam till sisådär klockan elva. Då kom det betydligt mer folk som också skulle shoppa de sista klapparna. 
 

Såhär såg årets julklappar ut, väldigt fina tycker jag! Köper alltid julklappspappret på Lagerhaus och gärna dem med naturpapper. De håller betydligt bättre när man klipper och tejpar. 
 
 
Julaftons morgon, med minus -20 i luften och samlad trupp i en medeltidskyrka för julkrubba, supermysigt!
 
 
Finaste Estelle Vinterbarn skådar julklapparna och som dessutom knäckt läskoden, men behöver lite hjälp på traven ibland <3
 
 
Här är jag i julaftonsklänningen, en röd a-linjad sådan klädd i spets
 

På Juldagen spelade vi mängder sällskapsspel, b.la. alfapet som jag börjat fatta tycke för. P tyckte att "O-krig" passade in som norrländskt uttryck, men det tyckte inte vi andra, på ren svenska och skrattade gott :')
 

Annan dag jul började resan ner mot Skellefteå för att ha Lilla julafton med min familj och släkt. Jättemysigt! Den 28:e hade jag bokat in en shoppingdag med min kusin, som fick det i födelsedagspresent och ett presentkort av oss i julkapp. Hon hittade jättefina kläder och vi avlsutade med en fika på Wayne´s efteråt.  

 
På middag hos farfars i Mjödvattnet. Gillade deras fina lyktor som de hade framför kaminen. 


Avslutar med en bild på P´s fina tisha som han bland annat fick av mina föräldrar. Tycker den passar utmärkt att ha här i Luleå, hehe. 
 
Några av bilderna kommer från mitt instagramkonto, följ mig gärna! Där heter jag Streckgubbe. 
0 kommentarer