Första advent

Idag är det första advent! Jag har en riktigt mysig känsla inombords, trots att snön fattas. Den har tyvärr inte kommit tillbaka till Luleå ännu. Istället får en glädjas åt att julpynta, spana på julklappar, kramas, dricka glögg och försöka glömma bort att det regnar utanför fönstret.

 
Egentligen pyntade vi, och storstädade lyan, redan igår. Det kändes skönt att få det bortgjort, för idag har vi gjort massor av roliga saker istället. Vi vaknade redan vid halv åtta-tiden, gjorde oss iordning och promenerade till Hotel Savoy. Där åt vi en supermysig hotellfrukost, som var en present från min mamma och pappa<3!
 
 
Efter att vi smällt den goda frukosten, gick vi till domkyrkan för Gudstjänst och första advent-firande. Det var proppfullt med folk, trumpeter som spelades, texter som lästes och Kammarkören som sjöng så fint för oss i de röda kåporna.Vackert var det! Efteråt gick vi hem, åt och kollade lite på snabbreprisen från vinterstudion. Däremot var vi inte hemma särskilt längre, då vi skulle gå tillbaka till stan igen.
 
 
Det var väldigt mycket folk som hade, precis som vi, tänkt gå på skyltsöndagen. Men Pelle och jag var väldigt effektiva, för vi lyckades inhandla alla julklapparna! Mycket nöjda och glada, strosade vi sedan omkring lite och tittade på fina saker, köpte julkaffe på te-shopen, värmeljus och annat välbehövligt. Vi var så sugna på att ta en mysig fika någonstans, men tyvärr var det alldeles för mycket folk överallt, så vi bestämde oss för att gå hem istället.

Just nu sitter vi vid köksbordet och dricker julkaffe med mjölk och äter P´s mammas goda lussekatter. Ikväll ska vi lyssna på julmusik, slå in julklappar, dricka pepparkakste och äta choklad.
0 kommentarer