Recept: typ den godaste vegopastan i universum

 
Jag har rätt mycket att tacka mina kära föräldrar med, och en av de sakerna handlar bland annat om det här med matlaging. Från dem har jag tagit med mig att jag vill laga maten från grunden på ett ordentligt sätt. Det vill säga att försöka, så lite som möjligt, ta genvägar genom att köpa färdiglagat. Sedan gör jag, precis som dem, mer än gärna storkok och äter samma rätt flera dagar i rad om så behövs. Det är bra för miljön och ännu bättre för plånkan.


Jag älskar verkligen att få gå runt i affären och fundera ut vad som skulle kunna vara gott att laga ihop till en middag för två (OBS! inte när en är hungrig...). Idag fick det bli en vegetarisk pasta som innehöll en massa gott ni kan tänka er. Den blev himmelsk god, typ den godaste vegopastan i universum? Därför skulle jag vilja dela med mig receptet till er:

Till fyra portioner använde jag:
500 gram pasta (jag valde klassisk spagetti)
1 skvätt vitt vin (kan uteslutas om en vill)
1-2 dl pastavatten
2-3 vitlöksklyftor
1 charlottenlök
1 grön chilifrukt
1 zuchini
7-8 stycken färska champinjoner
Olivolja och smör till stekning
1 dl valnötter
1 näve gräslök
Riven parmesan (efter behag)

Gör såhär:
Salta samt tillsätt olivolja i pastavattnet och koka upp. Under tiden hackar du vitlök, charlottenlök och chilifrukten fint. Skala och hacka zuchinin och champinjonerna i den storlek du vill ha. Tillsätt olivolja i en stekpanna och värm upp på medelvärme. Stek vitlöken, löken och chilin i cirka 2-3 minuter (den ska inte få någon färg). Koka pastan all dente och spara lite av pastavattnet. Tillsätt en klick smör i stekpannan, höj värmen och börja steka zuchinin och champinjonerna tillsammans med löken och chilin. När de fått lite färg tillsätter du pastan, pastavattnet och det vita vinet. Låt detta koka upp i cirka 2-3 minuter, medan du river parmesan, hackar nötterna och gräslöken under tiden. Servera rätten genom att strö på parmesan, valnötter och gräslök ovanpå.

Smaklig måltid!
0 kommentarer