Gott Nytt År!

 
Jag ville bara in här och önska ett riktigt Gott Nytt År från mig till Er. Jag hoppas att 2014 har varit ett fint år för er alla, men att 2015 kommer bli snäppet bättre. 365 nya dagar ligger framför oss och jag kan knappt bärga mig till att ta dem med storm! De tidigare åren har jag alltid varit så feg och inte riktigt vågat satsa på saker som jag kanske hade velat, och därefter ångrat mig som sjutton. Känner ni igen er också? Ta hand om er och människor ni tyckerer om som finns i er omgivning, men glöm inte bort dig själv. Då tror jag att vi kan lyckas riktigt bra.
Med detta vill jag börja önska Er en riktigt fin nyårsafton! Puss och Kram.  
0 kommentarer

30:e december - uppdatering

 
Gammal bild från instagram.
 
Just nu befinner vi oss i Stensträsk, jag, mamma och pappa och så Per-Erik såklart. Det är så kul att träffa min gammelmormor och gammelmorfar, efter ett litet uppehåll sedan i höstas. Bryr mig så mycket om dem och tycker att de alltid blir så glada när man kommer och hälsar på. 
Resan hit var inte den bästa... Det började med att vi åkte in till stan efter lunch för att mamma och pappa skulle köpa några grejer innan vi begav oss norrut. Att strosa omrking i affärer nysandes och hostandes är inget som jag och Pelle rekommenderar. Men vi höll modet uppe och köpte lite god choklad och dricka innan vi lämnade stan för att köra iväg. Här börjar det jobbiga...
 
Plusgraderna (!!!) hade kommit och vägarna hade förvandlats till isbanor, så Pelle fick köra på väg 95 i endast 60 km/h istället för 110! Kan ni tänka er? Jag var otroligt rädd och höll utkik efter renar och andra viltdjur i närheten så gott jag kunde. Tillslut kom vi fram med mamma och pappa bakom oss och det kändes som en riktig bonus att kliva in i gammelmorfars lilla, röda hus ute på landet.
Så skönt att äntligen vara här! Tanken var att vi skulle åka hem redan ikväll, men eftersom att vi mår så himla dåligt, speciellt P samt då dem varnar för ishalka och dåliga vägar, så vi har beslutat oss för att faktiskt sova över här i natt. Nyårsplanerna har vi ändå ändrat då vi blivit sjuka och vi känner att vi inte alls har bråttom iväg någonstans. 

Vi har ätit middag ihop och druckit kaffe i vanlig ordning. Snart ska vi sätta oss i soffan och se Jägarna 2 som går på tv. Det blir dessutom temys för hela slanten och vilken bonus att vi får umgås mer med gammelmorfars och mampap ett tag till! Toppen! <3
 
Vi hörs. 
0 kommentarer

Mobilbloggar i Skellefteå - mysiga julbilder

Hej där!
Vi befinner oss fortfarande i Skellefteå hos mina föräldrar, där vi hunnit med massor av roliga saker men också tråkiga. Att vi blivit sjuka. Både jag och Pelle... 
I måndags var vi hos min farmor och farfar på middag, och redan då kände P av någoting i kroppen som inte riktigt stämde. Tyvärr har alla vi träffat här, mer eller mindre, varit förkylda till och från, och nu känner jag att de bacillerna har nått mitt immunförsvar (som är lika med noll..) också. 
Idag är tanken att vi ska åka upp till Stensträsk för att hälsa på gammelmorfars och sedan köra över Piteå upp till Luleå, allt för att hinna hem innan nyårsafton. Beroende på hur vi riktigt mår så får vi se hur vi gör. 

Jag tänkte visa lite bilder ur mobilkamerans synvinkel dagarna innan jul och under julhelgen, så får ni se hur jag har haft det. 

 
Den tredje advent var det mörkt ute och snön hade lagt sig på marken. Det var under den tiden som vi tände mest ljus i läggan, en riktig mysfaktor! <3 

 
Vi firade "jullovet" med att köpa två stora (!!) saffransbullar bakade på surdegsbröd från Brödbutiken i stan.
 

Och så var det dagen för julafton, och jag hade inte köpt Pelles julklappar!
Jag begav mig cirka kvart i tio hemmifrån och hängde på låset helt ensam till en av galleriorna. Ja, jag var helt ensam till sisådär klockan elva. Då kom det betydligt mer folk som också skulle shoppa de sista klapparna. 
 

Såhär såg årets julklappar ut, väldigt fina tycker jag! Köper alltid julklappspappret på Lagerhaus och gärna dem med naturpapper. De håller betydligt bättre när man klipper och tejpar. 
 
 
Julaftons morgon, med minus -20 i luften och samlad trupp i en medeltidskyrka för julkrubba, supermysigt!
 
 
Finaste Estelle Vinterbarn skådar julklapparna och som dessutom knäckt läskoden, men behöver lite hjälp på traven ibland <3
 
 
Här är jag i julaftonsklänningen, en röd a-linjad sådan klädd i spets
 

På Juldagen spelade vi mängder sällskapsspel, b.la. alfapet som jag börjat fatta tycke för. P tyckte att "O-krig" passade in som norrländskt uttryck, men det tyckte inte vi andra, på ren svenska och skrattade gott :')
 

Annan dag jul började resan ner mot Skellefteå för att ha Lilla julafton med min familj och släkt. Jättemysigt! Den 28:e hade jag bokat in en shoppingdag med min kusin, som fick det i födelsedagspresent och ett presentkort av oss i julkapp. Hon hittade jättefina kläder och vi avlsutade med en fika på Wayne´s efteråt.  

 
På middag hos farfars i Mjödvattnet. Gillade deras fina lyktor som de hade framför kaminen. 


Avslutar med en bild på P´s fina tisha som han bland annat fick av mina föräldrar. Tycker den passar utmärkt att ha här i Luleå, hehe. 
 
Några av bilderna kommer från mitt instagramkonto, följ mig gärna! Där heter jag Streckgubbe. 
0 kommentarer