Mitt allra sista sommarlov?

 
För några dagar sedan gick det upp för mig om att det här kan komma att vara mitt allra sista "sommarlov"
Okej, jag anser att en inte har ett riktigt sommarlov när en studerar högskoleutbildningar. Det beror mestadels på att den större andelen studenter (inklusive mig själv) väljer att jobba under sommaren för att kunna få en inkomst att leva på. Så egentligen skulle en kunna säga att jag inte har haft ett ledigt sommarlov sedan jag var femton år gammal. Det är alltså tio år sedan.

 
Samtidigt handlar sommarlov om frihet och att få bestämma själv vad en vill göra med sina dagar under sommaren, vilket till största delen blev till att arbeta för min del. Och det är inte helt fel, för jag kunde känna den där fria känslan ändå. Bara av att få välja själv vad jag ville göra under mitt sommarlov var det viktigaste för mig. Nästa sommar hoppas jag på att jag får min första riktiga (betalda?!) semester som jag ska ägna åt att känna frihet deluxe och kanske tänka tillbaka på somrarna från förr, där jag slet som ett djur efter att ha jobbat hårt med utbildningen för att sedan hoppa på sommarjobbet som hjälpte mig till att betala hyran och mat. Åh, den dagen vad jag längtar! Den här sommaren kommer däremot vara lite annorlunda än vad den brukar vara. Jag kommer inte jobba lika mycket som jag brukar, men kommer därför ägna mer tid åt att bara vara, umgås med de jag mår bra av och göra sådant som jag verkligen vill. Det känns fint att få leva i nuet för en stund och bara ta dagen som den kommer. Saker som jag vill och förhoppningsvis kommer göra i sommar är:     

 
♡ Läsa böcker jag nyligen införskaffat
♡ Skriva på mitt examensarbete, när jag känner att tid finnes
♡ Gå på festivaler och dansa till riktigt bra band
♡ Ha cykelpicknick
♡ Köpa nya sandaler
♡ Åka ut till en stuga som ligger på en ö i skärgården tillsammans med fina personer
♡ Jobba endast en halv sommarperiod i kyrkan
♡ Spendera midsommarhelgen på ett festligt sätt
♡ Promenera långt i skogen
♡ Vara i Stavaträsk
♡ Hälsa på familjen
♡ Se hela Norrbotten på bara ett dygn
♡ Boka en resa
♡ Sitta på uteservering och dricka rosé med någon fin person
♡ Äta jordgubbar tills jag storknar
♡ Fiska med pappa
♡ Ägna regniga dagar åt kreativitet
♡ Springa dit benen bär mig
♡ Pussas i solnedgången
♡ Spela minigolf med P, där (enligt tradition) förloraren får bjuda vinnaren på glass
♡ Sola och bada så mycket jag kan och hinner med
♡ Hitta den perfekta baddräkten...
♡ .. och de perfekta jeansshortsen
 

Det var min lista inför mitt allra sista "sommarlov", som jag förhoppningsvis kommer följa till punkt och pricka. Om inte, så har jag i alla fall försökt så gott jag kan. Nu är jag mer laddad än någonsin! Hej sommaren : )

Bilder: Min pinterest
0 kommentarer

Sjukt knytte

I fredags utvecklade jag halsont och förstod att en förkylning höll på att sätta igång i min trötta kropp. Det kändes otroligt surt, eftersom tanken var att igår, lördag, skulle Pelle, jag, Elin och Jesper åka till Tove och Adam för häng, middag, spel och övernattning i deras mysiga villa. Men vi, det vill säga P och jag, valde att stanna hemma efter att jag sovit oavbrutet i tolv timmar och vaknat med feber på lördagen. Det blev trots allt en fin dag ändå, eftersom jag inte ville sitta hemma och tycka synd om mig hela dagen, så vi traskade ut i spöregnet och tittade på prideparaden. Mäktigt imponerande och fint att så många människor valde att ställa upp. Speciellt var det att få se militärerna tåga med prideflaggorna, eftersom de lätt kan klassas som att befinna sig i någon typ av matchokultur. Kul att den bilden har förändrats och förhoppningsvis fortsätter att vara så framöver. 

 
Efteråt ville vi testa någon av stans pridebakelser och efter lite betänketid blev det Uniks. Jag var en aning skeptiskt, men den var faktiskt riktigt god. Den smakade som en klassisk sommartårta med sockerkaksbotten, grädde och en blandning av jordgubbar och rabarber inuti. Det finaste var ju såklart att alla pridefärgerna fanns med i bakverket <3. På kvällen låg jag i hans famn och feberyrade, samtidigt som jag tittade på Grease Live. Om ni inte sett denna Broadwaymusikal, så gör det bums!



Idag, söndag, är jag helt slut. Har mestadels legat i sängen, lyssnat på podcasts (just nu har jag en ny favvo - Värvet!), nästan läst klart en bok, vilat och andra saker en brukar göra när en känner sig hängig. P är världens gulligaste som kom hem med en frapino fruit från Espressohouse till mig, med smak av passionsfrukt och mynta. Den var jättegod och svalkade febern rätt så bra. Nu ska jag fortsätta vila så kanske jag är frisk imorgon.
 
Puss.
0 kommentarer

Äntligen hemma!

Vi är äntligen hemma efter att det blev ett extra dygn i Stockholm på grund av flygstrejken som pågår just nu på Arlanda. Efter mycket om och men, bokade Pelle och jag nattåg hem till Luleå. Vi kände att vi inte kunde gå omkring och vänta på en situation som inte går att lösa på långa vägar. Därför blev det att tillbringa arton timmar på ett tåg istället. Miljövänligt i all ära, men ack så långtråkigt... Vi har i alla fall haft det superhärligt söderut och jag ångrar verkligen inte att jag åkte iväg. Det var precis vad jag behövde!
 


Vid sju-tiden imorse klev vi innanför vår dörr till lyan och kände en enormt stor lättnad. Efter att ha varit på resande fot i elva dagar var det så fint att äntligen få vara hemma igen. Allting var sig likt och det doftade från blommorna som hade vissnat på köksbordet. Vi åt frukost som vi hade köpt på Pressbyrån på vägen hem och efter det åkte P till jobbet. Jag fördrev timmarna med långa promenader längs vattnet, att duscha länge i varmt vatten, lyssna på en massa podcasts, läsa modetidning, städa lyan, svara på mail och det allra "bästa" - att packa upp resväskan.

Kvällens middag blev en pastarätt gjord på rökt fläsk (som bacon, fast grövre och mindre salt i smaken!), lök, paprika, färska tomater, en skvätt grädde och parmesanost. Enkelt och gott. Jag känner mig väldigt trött efter en lång tågresa och att ha pysslat på hela dagen, så det ska bli mycket skönt att få sova i sin egen säng i natt. Om några dagar kommer ett Göteborgsinlägg, så kika in då.
Puss!
1 kommentar