Som att befinna sig i ett sagoland

 
Storforsen var verkligen helt magisk med dess fantastiska natur och för att inte tala om själva forsen i sig! Så mäktigt och vackert på en och samma gång. För mig var det avkopplande att få tillbringa hela dagen där. Förhoppningsvis kommer vi ta oss tiden att åka tillbaka dit i höst mellan september och oktober, när hösten infallit. Vi vet fortfarande inte om vi skulle vilja tälta eller bo på hotellet? Det återstår att se, frukostbuffé är ju alltid lockande :))) På den här turen hade jag med mig kameran och tog cirkus 300 bilder (haha..), så tänkte visa några:
 
 
Här närmast syns det lilla kapellet. Tydligen är Storforsen ett populärt ställe att gifta sig på, och det fortstår jag fullkompligt eftersom forsen är själva altartavlan. Väl genomtänkt, tycker jag. Bredvid kapellet syns hotellet, som kanske ser litet ut på bilden men i själva verket är rätt så stort. 

 
Efter att ha ätit medtagen lunch intill kapellet, började Pelle och jag vår vandring mot forsen <3!
 
 
Här är den! Så otroligt mäktigt! Jag har lagt märke till att på vissa bilder ser det ut som jag står mitt i forsen och fotar, och kan därför meddela att så är inte fallet : ) Vid vissa ställen kunde en gå rätt så nära kanten, vilket jag inte vågade p.g.a. halkrisk.
 
 
Det var som att vi befann oss i ett sagoland där vi letade efter skatter och skulle rädda prinsessan från den onda draken (forsen?!).
 
 
En liten bit från stora forsen hittade vi ett superfint ställe att slå oss ner på, där endast miniforsar rann. Vi drack kaffe och lapade sol i väntan på att gå vidare på upptäcksfärden.
 
 
Fint.
 

Till slut kom vi fram i slutet av forsen. Här var det klippor, små broar av trä och rinnande vatten var man än gick. En del familjer, gamla och unga par och kompisgäng hade stannat här för att grilla och fika, så vi tänkte göra detsamma.

 
På vägen tillbaka gick vi en annan väg och det var då jag upptäckte det här vattenfallet, vilket jag var tvungen att föreviga! Kolla bara!!!
 
 
Och att fota rinnande vatten med lång slutartid är ju alltid kul!
 
Innan vi åkte tillbaka till Luleå igen njöt vi av varsin glass i solen. Det var en otroligt fin utflyktsdag som gav mig massor av ny energi och positiva tankar. Sånt här bör göras oftare, helt klart.
1 kommentar

Just nu

 

Thinking of:

Försöker stänga av alla långsiktiga tankar och istället försöka fokusera på tankar som handlar om nuet. Speciellt det som handlar om sommaren, om vad vi ska göra på vår semester ihop och ifall vi ska åka någonstans. Och om jag kommer jobba första eller andra perioden i sommar?
 

Watching:

Just nu kollar jag på New girl (har några få avsnitt kvar av allra senaste säsongen) och Ex on the beach Sverige.
 

Reading:

 

Planning:

Har planerat klart inför min examen som är på lördag, så just nu roar jag mig mestadels med att planera packningen inför min tripp till Göteborg/Västerås/Stockholm!
 

Wearing:

Croppade klarblåa jeans, sneakers och vit topp. Önskar verkligen att en kunde gå barbent just nu, men det får vänta ett tag.
 

Listening to:

Lyssnar på så himla mycket peppig och somrig musik just nu! Det varvar mellan Veronica Maggios nya album, Håkan Hellström och några nyhittade musikaliska genier som till exempel Summerheart.
 

Eating:

Är så inne på melon just nu, där galia och cantaloupe är favoriterna! Sedan går grillad halloumi verkligen inte av för hackor heller. 
 

Wanting:

Mindre pollen och mer njutning av väder och vind! :)))
 

Looking forward to:

Jag ser fram emot så mycket saker just nu, vilket bara gör mig gladast i världen! Först och främst Göteborgstrippen, där jag ska hänga med Ida och bland annat gå på Håkan Hellströms spelning! Efter det blir det kalas i prästgården i Västerås för Pelles mamma som fyller jämt. Det lutar åt att vi ska hinna klämma in ett fint restaurangbesök också. Sedan ser jag fram emot att få uppleva ett dygn i Stockholm med min favoritperson, där vi ska hänga med Hasse och se hur han har det. Det är fortfarande oklart vad vi ska hitta på, men jag tror det kommer bli grymt kul!

Jag ser också fram emot resten av sommaren. Jag tror den kommer bli riktigt fin.  

Bildkälla: Pinterest
Lista från: Sandra Beijer
1 kommentar

En fredag som började illa, men slutade fin

I fredags vaknade jag över att jag hade en konstig känsla i kroppen, någonting som inte kändes som det brukade. Jag hade inte så mycket tid att känna efter eller fundera över den konstiga känslan, eftersom jag skulle tillbringa hela förmiddagen i skolan. Väl där var det något som förminskade mig och som fick mig att nästintill börja gråta. Jag skyllde på pollen och gick iväg till toaletten. Där satt jag länge. Funderade över så mycket. Livet är ibland knäppt! Efter att jag samlat mig och bytt några ord med min lärare och handledare, packade ihop mina saker och tog bussen in till stan. Jag gick ner till Norra hamn, där jag satt en lång stund i solen och tittade på vattnet. Folk hade köpt glass, andra lapade sol och en stor grupp gymnasieelever hade studentmössorna på sig.
 
När jag kom hem slängde jag mig på sängen med en filt över mig. Det var längesedan jag senast kände en sådan tomhet i bröstet. Jag tänker på alla de dagar jag kämpat så innerligt, på allting jag gått miste om på grund av det här. Och det enda jag får tillbaka är någon sorts tomhet? Ska det verkligen kännas så här?
Jag vaknade av att P kom hem från jobbet. Han hade köpt blommor och en flaska rött vin som en liten överraskning. Tydligen hade mitt sms, som jag hade formulerat när jag satt i hamnen, fått honom och förstå att min fredag inte var så rolig. Han är så otroligt fin, min Pelle <3. De allra finaste rosorna jag har fått! 
 
 
Efter lite gråt, pepp och många pussar började vi laga middag. En av mina favoriträtter, nämligen piroger! Som tur var var degen förberedd sedan någon dag i förväg och de innehöll något så gott som köttfärs, morötter, vitkål och lök. Några fick bli vegetariska.
 
 
Och tsatziki till det, plus det röda vinet som P köpt. Supergott! Den mysiga fredagsmiddagen med det finaste sällskapet fick mig att må betydligt bättre. Jag tycker det är helt okej att vara ledsen, att gråta och få utlopp för sina känslor ibland. Hur ska en kunna bearbeta det annars? Våren är en fin tid för många, men för mig brukar den vara riktigt jobbig. Den värsta tiden på året, skulle jag tro. Det är mycket tankar och känslor inom mig som jag inte riktigt kan hantera, det sker stora förändringar och så är det mycket att göra. Men jag vet att det kommer att bli bättre. Det är bara en tidsfråga när det vill ske.
 
Idag fortsätter en att samla på sig mängder med positiv energi, för idag ska vi på utflykt! Nämligen till Storforsen som ligger mellan Älvsbyn och Kåbdalis. Jag har aldrig varit där, men P har och han har velat ta med mig dit hur länge som helst. Nu är picknickväskan packad, frukosten uppäten och det som återstår är att jag ska borsta tänderna. Vi hörs!
0 kommentarer