Må ni leva lyckliga i alla era dagar!💜

Jag har två bästa vänner, sedan jag var liten. Två som alltid funnits där när en behövt dem, tröstat en när en varit ledsen och skrattat med en när livet leker. Så mycket kul vi hittade på när vi var yngre, när vi var ute till sent på natten, gick på barnförbjuden bio (skräckfilm!!!), avslutade varje pluggkväll med popcorn och film, åkte EU-bil och lekte vuxna, åt pommeslåda med massor av dressing och gick på hockeymatcher och skrek med i hejarklacken. Allting var så enkelt förr, eller hur? Men någonting som gör mig så glad idag är att vi alla tre lämnade Skellefteå och bor numera i Luleå. Tove i en by söder om stan, Elin i en by norr om stan och jag själv mitt i smeten.
Men i lördags gjorde en av oss tre någonting så vackert, modigt och alldeles fantastiskt! Nämligen att säga ja i kyrkan till killen hon vill leva resten av sitt liv med - och det gjorde Elin tillsammans med sin Jesper <3!

 

Efter ceremonin i Österjörns kyrka. Så himla fina de är!

 

Adam och Pelle utanför kyrkan. Otroligt stiliga!

 

Min Pelle. Så stilig och fin i ny kostym och skor dagen till ära <3!

 

Medan brudparet minglade runt bland gästerna, passade vi på att ta kort på varandra vid logen. Här är Tove med sin Adam <3!

 

De glada bröllopsgästerna! : )
Jag blev så nöjd med besöket hos Isabell i fredags. Håret blev helt perfekt klippt i en kort page med kalla slingor.

 

Och här står vi. Vi tre tillsammans efter alla dessa år. Tänk att en av oss har gift sig! Livet är allt bra fint ändå och jag hoppas att det fortsätter vara det med dessa två vid ens sida <3!

Bröllopet fortsatte med middag, tal sång och fortsatt fest med dans, musik och fri bar på campingen (som dessutom pågick till halv fyra!). Det finaste av de finaste bröllopen helt klart. Grattis ännu en gång, Elin och Jesper!💜

0 kommentarer

Dags för ett besök hos frisören

Det är fyra månader sedan som jag klev ut från frisörsalongen med en blond, kort frisyr
Jag älskade verkligen håret när det var nyklippt och faktum är att det hållit sig bra hela sommaren, trots periodvis med solsken och dopp i havet. Det är inte förrän nu som jag börjar märka hur mycket det faktiskt har vuxit, vilket gjort topparna otroligt slitna och att det dessutom är svårt att styla. Därför passar det utmärkt med ett besök hos min frisör Isabell imorgon, vad jag längtat!
    
Vad det exakt kommer bli är jag inte riktigt säker på, men eftersom min korta frisyr vuxit ut en del velar jag mellan att klippa en pixie (kort vid öronen) eller låta längderna vara och klippa upp det till en kort bob. Någonting som jag är säker på att jag vill fortsätta vara blond, även om det inte är det lättaste på min rödlätta färg. Förhoppningsvis en kallare färg för att få en förändring på den tidigare färgen. 

   
 
Någonting som fascinerat mig är de kalla och gråa nyanserna, vilket är otroligt snyggt och som verkar passa de flestas hår. När jag såg att P´s syster färgat sitt blonda svall i en gråare ton blev jag sugen själv på att göra något liknande, men på något vis kändes det som att det inte skulle passa mig? Det får återstå och se när Isabell får ge sina tips och råd helt enkelt : )

Bilderna kommer, som vanligt, från min pinterestboard
0 kommentarer

Recept: typ den godaste vegopastan i universum

 
Jag har rätt mycket att tacka mina kära föräldrar med, och en av de sakerna handlar bland annat om det här med matlaging. Från dem har jag tagit med mig att jag vill laga maten från grunden på ett ordentligt sätt. Det vill säga att försöka, så lite som möjligt, ta genvägar genom att köpa färdiglagat. Sedan gör jag, precis som dem, mer än gärna storkok och äter samma rätt flera dagar i rad om så behövs. Det är bra för miljön och ännu bättre för plånkan.


Jag älskar verkligen att få gå runt i affären och fundera ut vad som skulle kunna vara gott att laga ihop till en middag för två (OBS! inte när en är hungrig...). Idag fick det bli en vegetarisk pasta som innehöll en massa gott ni kan tänka er. Den blev himmelsk god, typ den godaste vegopastan i universum? Därför skulle jag vilja dela med mig receptet till er:

Till fyra portioner använde jag:
500 gram pasta (jag valde klassisk spagetti)
1 skvätt vitt vin (kan uteslutas om en vill)
1-2 dl pastavatten
2-3 vitlöksklyftor
1 charlottenlök
1 grön chilifrukt
1 zuchini
7-8 stycken färska champinjoner
Olivolja och smör till stekning
1 dl valnötter
1 näve gräslök
Riven parmesan (efter behag)

Gör såhär:
Salta samt tillsätt olivolja i pastavattnet och koka upp. Under tiden hackar du vitlök, charlottenlök och chilifrukten fint. Skala och hacka zuchinin och champinjonerna i den storlek du vill ha. Tillsätt olivolja i en stekpanna och värm upp på medelvärme. Stek vitlöken, löken och chilin i cirka 2-3 minuter (den ska inte få någon färg). Koka pastan all dente och spara lite av pastavattnet. Tillsätt en klick smör i stekpannan, höj värmen och börja steka zuchinin och champinjonerna tillsammans med löken och chilin. När de fått lite färg tillsätter du pastan, pastavattnet och det vita vinet. Låt detta koka upp i cirka 2-3 minuter, medan du river parmesan, hackar nötterna och gräslöken under tiden. Servera rätten genom att strö på parmesan, valnötter och gräslök ovanpå.

Smaklig måltid!
0 kommentarer