Första advent

Idag är det första advent! Jag har en riktigt mysig känsla inombords, trots att snön fattas. Den har tyvärr inte kommit tillbaka till Luleå ännu. Istället får en glädjas åt att julpynta, spana på julklappar, kramas, dricka glögg och försöka glömma bort att det regnar utanför fönstret.

 
Egentligen pyntade vi, och storstädade lyan, redan igår. Det kändes skönt att få det bortgjort, för idag har vi gjort massor av roliga saker istället. Vi vaknade redan vid halv åtta-tiden, gjorde oss iordning och promenerade till Hotel Savoy. Där åt vi en supermysig hotellfrukost, som var en present från min mamma och pappa<3!
 
 
Efter att vi smällt den goda frukosten, gick vi till domkyrkan för Gudstjänst och första advent-firande. Det var proppfullt med folk, trumpeter som spelades, texter som lästes och Kammarkören som sjöng så fint för oss i de röda kåporna.Vackert var det! Efteråt gick vi hem, åt och kollade lite på snabbreprisen från vinterstudion. Däremot var vi inte hemma särskilt längre, då vi skulle gå tillbaka till stan igen.
 
 
Det var väldigt mycket folk som hade, precis som vi, tänkt gå på skyltsöndagen. Men Pelle och jag var väldigt effektiva, för vi lyckades inhandla alla julklapparna! Mycket nöjda och glada, strosade vi sedan omkring lite och tittade på fina saker, köpte julkaffe på te-shopen, värmeljus och annat välbehövligt. Vi var så sugna på att ta en mysig fika någonstans, men tyvärr var det alldeles för mycket folk överallt, så vi bestämde oss för att gå hem istället.

Just nu sitter vi vid köksbordet och dricker julkaffe med mjölk och äter P´s mammas goda lussekatter. Ikväll ska vi lyssna på julmusik, slå in julklappar, dricka pepparkakste och äta choklad.
0 kommentarer

Snön som försvann och likaså humöret

Fyra dagar av tystnad har resulterat i så mycket att jag inte vet var jag ska börja någonstans
Skolan rullar på och dess resultat gör detsamma, vilket betyder att jag är godkänd hittills! Det känns riktigt bra, samtidigt som det också är det som gör att jag känner hopp. Här om dagen försvann det vita snötäcket över Luleå, som förvandlades till slask och som sedan blev till is. Det är mörkare om kvällarna och det påverkar mitt humör ganska mycket. Ända sedan i lördags har jag varit väldigt ledsen och nere, på grund av olika orsaker som jag inte tänker skriva ner här. När jag vaknat på morgonen har jag haft en känsla om att jag aldrig vill kliva upp igen... Men jag hoppas att en vändning sker och att jag kan bli gladare igen, för så här vill jag inte känna under en längre tid. Det måste bli en förändring. Nu. Nu. NU! 
 
 
Någonting som piggat upp humöret lite under kvällarna, är vår fina glasburk med en ljusslinga i. Den lyser riktigt fint och fungerar perfekt som en extralampa. Glasburken (det är egentligen en vas!) kommer från Lagerhaus och ljusslingan från Clas Ohlson. 
 
 
Så här har det sett ut i köket ungefär hela november. En blir gladare av lite färg, ju! Och stearinljus, såklart. 
 
 
Den lilla vasen, underlägget i marmor, duken och ljuslyktan (egentligen ett saltkar!) kommer från Hemtex. Tycker så mycket om den butiken och vill för det mesta ha allt när jag går in dit och klämmer och känner på saker. Den svarta ljusstaken kommer från Lagerhaus.
 
Det var allting för den här gången, för nu ska jag återgå till kaffe och plugg. Snart är det advent och ett litet steg närmare julen. Det får mig att känna mig lite varmare och gladare, för vem blir inte det av lite julstämning?
Kram till er!<3
1 kommentar

Söndagsfrukost

 
Söndagsfrukostar må vara de bästa frukostarna, eller? Det tycker i alla fall jag. Imorse togs det sovmorgon (välbehövligt!), men nackdelen var att magen kurrade alldeles för mycket. Så jag bestämde mig för att grädda de sista croissanterna vi hade i frysen.
 
 
Och där satt vi på varsin sida av köksbordet och åt dessa tillsammans med björbärsmarmeladen, kokta ägg, nybryggt kaffe och chiapudding med bär i ljudet av P3´s radiokanal. Utanför visade sig trafiken vara minimal, samtidigt som kalla vindar blåste genom björkens grenar. Det syntes tydligt att det är söndag. Inte en kotte syntes till i närheten av huset vi bor i.
 
Idag är det konsertdag för kören jag är med i plus en till i domkyrkoförsamlingen. Den börjar klockan 16.00, så jag hoppas att många vill komma och titta. Temat på konserten är "Sprid din flammande låga", vilket innebär att Gud sprider ljuset över oss för att skydda, förbarma över oss, Men det kan också tolkas som att vi människor världen över sprider ljus för sådant som hänt den senaste tiden. För att visa att vi är starka. Att sprida kärlek och värme <3  
0 kommentarer