Semester


Igår fick jag och Pelle äntligen en veckas ledighet ihop! Det ska firas med att vi åker iväg på en tripp till Västerås, där hans mamma numera bor och arbetar. Vi har längtat så mycket över att få åka iväg, och eftersom Västerås ligger så nära en massa andra städer värda att besöka, tänkte vi göra det. 

- Men Västerås är mysigt i sig, så vi tänkte passa på att besöka domkyrkan, fika på Kalle på spången och promenera i botaniska trädgården och kyrkbacken.

- På fredag tänkte vi låna P's mammas bil och köra ner till Norrköping och Kolmården för att gå på djurparken! På kvällen åker vi till Söderköping för glasstopp. 

- En av dagarna tänkte vi ta tåget till Stockholm för att gå på Grönan och kika i butiker. 

- Sista kvällen ska vi testa på Västerås uteliv!! 

Flyget går vid elva-tiden, så nu väntar vi på att skjutsen ska komma och plocka upp oss. Väskorna är packade och jag dricker kaffe med mjölk. 

Det här blir skoj! Vi hörs! 
0 kommentarer

Med din kärlek klarar jag allt!

Den nionde juli var en dag som gjorde att mitt hjärta voltade av glädje! 
Det var den dagen som jag fick reda på att jag kommit in på magisterprogrammet i Luleå i höst. Jag är bland de tio personer som kommit in och för mig känns det som att världens högsta vinst är vunnen! På grund av osäkerhet och dålig självkänsla, trodde jag inte att jag skulle vara en av dem. Därför är jag otroligt tacksam och lycklig just nu, men framför allt glad över allt stöd jag fått på vägen hit. 


Av min mamma och pappa, som alltid funnits där och som alltid sagt att jag bara kan göra mitt bästa inom studierna. Även om de inte riktigt haft sådan stor förståelse i allting jag gjort på universitetet, så har de alltid, alltid stöttat mig. 


Mina fina vänner Frida och Jessica, som vet hur det känns att kämpa sig fram till målet. Som dessutom orkat med mig och mina bekymmer, men ändå peppat och visat att de alltid finns där när man behöver dem.
Den sista personen som visat allt sitt stöd varje dag i snart fyra år, är min bättre hälft, själsfrände och bästa vän Per-Erik. Han är den som sagt att jag kommer kunna klara allt, bara jag vill. Som alltid ser mig som den kämpe jag är, och oavsett resultat, ger mig mer kraft till att kunna ta mig vidare. Han som åkt på motgångar sina studier, men ändå lagt ner tid och energi till att stötta mig. Det kallar jag för äkta kärlek!

Vilken himla tur jag har när jag tänker efter. Tack för att ni finns i mitt liv! <3 
0 kommentarer

En liten livsuppdatering.

Det har gått så många dagar sedan jag skrev någonting här. Väldigt många, t o m veckor har gått. Därför tänkte jag nämna lite kort om vad som skett i min lilla vardag den senaste tiden! 


Det är redan min tredje vecka som sommarvärd i Luleå domkyrka. Jag trivs otroligt bra på jobbet, då mina arbetskollegor Ted och Lizzie är otroligt snälla, sysslorna är riktigt nice, plus att dagarna passerar så himla snabbt. Jag jobbar 40 timmar per vecka och är ledig på helgerna. Efter den här veckan går jag på mini-semester, men börjar om att jobba den 5/8 igen. 


Här är examenspresenter som jag fick för någon helg sedan! Jättefina Ittala rödvinsglas, plus en karaff också. Har velat ha dessa glas så länge. Nu vill jag och P köpa en vinflarra så vi kan testa dem, hihi. Hamnfestivalen var här i Luleå för någon helg sedan! Pelle var i Luleå med en kompis, så istället för att hänga läpp i avundsjuka tänkte jag göra helgen till någonting kul! Ena kvällen umgicks jag med fina vänner, b.la min bästis Elin, där vi förfestade hos henne ich Jesper och sedan drog vi till området för att dricka öl och bara hänga. Andra kvällen var jag med familjen, då mamma fyllde 50. Vi åt middag på fin restaurang, drack drinkar på Clarion och hade det supertrevlig!Jag och Elin bestämde oss för att ses några dagar senare. Hon käkade sushi och jag sallad efter att jag slutat jobbet och efter det cyklade vi hem till hennes lägenhet. Vi spelade tv-spel (som på den gamla goda tiden!), pratade om allt mellan himmel och jord, samt planerade nästa gång vi ska ses tillsammans med en annan fin vän till oss! <3


En fredagkväll åkte Pelle och jag till havet för att njuta av en ledig helg ihop. Det är så härligt att bara ha en liten, liten bit till närmsta sandstrand. Ljuvligt! 


Och i lördags åkte vi till P's föräldrars stuga, som ligger i Stavaträsk. Vi tillbringade en natt där (min allra första!) och det var hur mysigt som helst med öppen eld, kaffe i trädgården, en massa mygg (minuset!), promenad till sjön och tillbaka, spelkväll och vin, och en massa filtar när man skulle sova. Vi vill åka tillbaka snart igen! 

Det var allt för den här gången. Tycker det är så synd att jag inte använder min kamera så ofta längre, men det måste bli ändring på det! Hur det kommer ske får vi nog allt vänta på.
0 kommentarer