I frisyrträsket, igen?

En sak en borde lära sig när en klipper sig korthårig, är att det växer så där hejdundrande snabbt
Fast det är inte riktigt det som bekymrar mig den här gången. Nu handlar det om hårfärg. Sist jag färgade håret hos frisören var i höstas och strax innan jul var jag ordenligt stressad på grund av skolan. Det har lett till att jag har fått sår och eksem i hårbotten som stundvis kliar en del, speciellt när håret är smutsigt och en har haft lite produkter i det. Därför bestämde jag, när jag beslutade mig för att klippa av mig håret, att låta färgen vara ett tag och försöka "återuppbygga" hårbotten med hjälp av ett bra schampoo för kliande hårbotten. Det har gått ganska så bra och den känns betydligt bättre nu än vad den gjorde tidigare.


  
 
Nu har jag kommit till en punkt där jag känner att frisyen är otroligt fin, men att färgen känns mycket "sval". Jag vet inte om jag kan förklara det på något annat sätt, än att jag skulle vilja fräscha upp det en aning. Kanske lite ljusare? Kallare? Den frilla som jag har just nu liknar otroligt mycket den vänstra bilden.
 
 
Älskar den här tjejens pixiefrilla, plus dess färg! Den känns varm och naturlig på något vis, aaah! Slingor kanske, i två nyanser?

 
Den här färgen tycker jag väldigt mycket om! Känns varken för varm eller för kall och så en mörkare botten gör att det ser mer naturligt ut. Gillart.

 
Eller också väljer jag en färg som exempelvis pastellrosa? Fast eftersom jag känner mig själv väldigt väl så skulle jag tröttna efter två veckor. Så nej. Jag vill ha något naturligt, så långt vet jag.
 
Det är så svårt det här med hårfärger, men imorgon vid lunch är tiden jag ska tillbringa ett tag i frisörstolen. Frisören jag tidigare (alltid) gått till är numera mammaledig och vet dessutom inte om hon kommer komma tillbaka till sitt arbete efteråt. Trist, tycker jag. Därför beslöt jag mig för att kolla runt lite kring de flesta salonger inne i stan och se vad de hade att erbjuda. Jag tror mig ha hittat mitt framtida stammisställe! Förhoppningsvis har jag en fin magkänsla imorgon efter besöket : )
 
Bildkällor: Min pinterest
1 kommentar

Smoothierecept!

 
Efter en fullspäckad dag känner jag att jag skulle vilja dela med mig av mitt absoluta favvorecept på smoothie, som jag sitter och dricker i skrivande stund
Du behöver en banan, två kiwi, en näve bladspenat, en halv citron, äppeljuice efter tycke och smak, en lime och några droppar honung. Mixa alltsammans med hjälp av en stavmixer eller blender (jag föredrar blenderalternativet!).  
 
 
Häll upp i ett glas, drick och njut : )

Perfekt som frukost, mellis, före eller efter träning eller som jag valt - att förtära som kvällsfika. 
2 kommentarer

Bara en inblick i livet

Och så var ännu en helg förbi
Hela den här veckan har varit som ett enda töcken, som att jag levt i en dimma och inte kan ta mig ur den. Jag har fastnat i skrivningen, viktiga personer som skulle ringa mig har fortfarande inte ringt, min migrän har kommit tillbaka och är värre än någonsin, plus att jag har tappat koncentrationen vilket resulterar i att allting som jag gör blir inte bra. Sedan borde jag köpa nya skor, men det finns inga som jag vill ha, eller rättare sagt inga som passar och som känns fina till just mig. Ja, ni hör ju. Jag befinner mig i någon sorts svacka och som det verkar så ska jag vara kvar här ett tag tills det passar att komma tillbaka i spåret igen. Förhoppningsvis blir starten på den kommande veckan lite bättre, för så här vill jag helst inte känna på heltid.
 
 
En sak som gör mig lite gladare är min fina tröja, ah tycker så mycket om färgerna. Den köptes förra våren i Stockholm på H&M trend och har knappt använts. Skäms på mig, ja. Men den måste jag ha råkat glömma på något konstigt sätt, för här om dagen när P och jag städade ur vår garderob (vi har skänkt kläder till bättre behövande!) hittade jag den längst inne bland två tjocktröjor. Vilken tur, för jag trodde att den bara hade försvunnit. Så nu ska den verkligen börja användas, särskilt till mina klarblåa 70-talsjeans med pressveck som dessutom köptes samtidigt på samma ställe. 
 
Kärlek i massor, från en trött Mariélle
0 kommentarer