Min Julafton!

Den 23:e på kvällen anlände Pelle och jag till Stensträsk, där min mammas mormor och morfar bor. Vi kom lagom till bingolotto som precis skulle börja, samtidigt som mamma och pappa förberedde lite inför julbordet till dagen därpå. På julaftonsmorgonen vaknade vi båda med ett leende på läpparna till tonerna av klassisk julmusik från köket. Efter att ha intagit frukost, gjort lite förberedningar och tagit en promenad runt byn, var det dags för grötlunch och dopp i grytan för den som ville. 

 
Efter lunchen åkte P och pappa iväg för att lämna en julklapp i Jörn, så då passade jag på att kika lite i ladugården och knäppa några bilder. 

 
Som ni kan se var det full vinter och tio minusgrader, om jag minns rätt. Vid 14-tiden kom Pelle och pappa tillbaka, plus mina brorsor tillsammans med farfar och farmor. Då blev det lite intag av glögg, pepparkakor och en massa prat. Kul att alla var samlade!  
 

Som vanligt åt vi julmaten strax efter att Kalle slutat på tv:n. I vanlig ordning högg tag i revbenspjällen! : ) Allting var så himla gott och så fint ordnat. Älskar julmat!


Mina syskon och jag erkände för varandra att vi är ruskigt dåliga på att finna tid till att umgås ihop, fastän P och jag åker ner till Skellefteå då och då. Så vi bestämde att vi ska försöka bli bättre på det det kommande året, vilket känns bra. 
 
 
Under tiden som mamma, pappa och jag diskade och plockade undan maten, fixade grabbarna fram julklapparna från diverse påsar och radade upp dem i vardagsrummet. 
 
 
Sedan kunde de äntligen delas ut! Här är Pelle med en av sina klappar. 
 
 
 
Och jag hade visst varit jättesnäll i år! Som många av er säkert håller med, så är inte julklappar det viktigaste. Därför hade jag och min familj bestämt att dra ner på julklappsköpen, vilket fungerade utmärkt. Men jag är i alla fall oerhört tacksam över det jag fick av mina nära och kära! 

 
Efter att juklapparna var öppnade, blev det dags för efterrätt. Ris a la malta, saffranskladdkaka (supergod!), mjuk pepparkaka, mina saffransskorpor och chokladtryfflar med rom i samt knäck och skumtomtar. Mums!
 
 
Efter att farfar, farmor och brorsorna åkt tillbaka till stan igen, satt vi och pratade med gammelmormor och gammelmorfar om hur dagen varit. De var så glada att vi hade kommit till dem för att fira jul, så det var väldigt fint att höra. Det är roligt att de fortfarande finns med mig nu när jag är vuxen och att man kan skapa värdefulla minnen tillsammans.

När de gick och la sig, såg P, jag, mamma och pappa på The Holiday (fin!!). En mycket fin julafton var det, precis som det al!    
0 kommentarer