Skellefteå

Igår klev jag upp i ottan, för att sedan sätta mig på en buss och bege mig 14 mil söderut. Jag åkte nämligen till mina föräldrar i Ursviken strax utanför Skellefteå. Det kändes lite märkligt då jag klev av på busstationen, för att sedan byta till en mindre buss som kör ut till orterna utanför stan. När jag stod och väntade gick tankarna om att det var här jag en gång bodde och tillbringade nästan hela mitt tonårsliv. Gick gymnasiet och mådde dåligt. Vänskapen som kom och försvann. Känslan om att inte passa in och samtidigt göra det. Knepigt, det där. Jag är glad att jag inte är en av de som bor kvar. Tillslut tog jag mig i kragen och flyttade, långt bort. Flyttade tillbaka, permanent, och sedan slog jag mig ner i Luleå. Nu, några år senare, känner jag mig som världens starkaste när jag väl åker tillbaka till Skellefteå. Att få gå omkring där jag en gång gick då jag mådde som sämst och kände mig minst på jorden, till att inte längre känna så. Det är lycka och framgång för mig!
 
Hittills har jag inte gjort så mycket annat här hos mamma och pappa, än pluggat och gått igenom lite gamla saker från småbarns - och tonårstiden. Det gjorde att jag hittade jtvå gamla t-shirts från gymnasietiden, men det är inte vilka tishor som helst, utan dessa:
 

Jag bah: Varför fick inte dessa följa med när jag flyttade hemmifrån?!

 
Ikväll blir det champagneafterwork med mamma, mina mostrar och kusin och efter det väntar ett restaurangbesök. Ska bli supertrevligt!
Vi hörs. 
0 kommentarer